perjantai 6. syyskuuta 2013

Kummitustarina

Meillä on mahtava kolmas luokka! Olin edellisellä viikolla pistänyt ykköset ja kakkoset piirtämään Paint-ohjelmalla satukuvia luokan yhteisiin tarinoihin. Kolmasluokkalaiset kuulivat siitä ja halusivat ehdottomasti tehdä oman tarinansa! Ennätimme jo viime viikolla ideoida tarinaa. Kummituksia, hevosia ja tyttö kertomuksesta ainakin löytyisivät.

Tänään aloitimme sillä, että minä kirjasin ranskalaisilla viivoilla ylös, mitä tarinassa tapahtuisi. Meidän piti keksiä yhtä monta juonen kohtaa kuin luokalla on oppilaita. Näin jokainen tietäisi, mistä pitäisi piirtää kuva. Ideat sinkoilivat!

Tulostin juonenkohdat, leikkasin paperisuikaleiksi ja pistin jakoon. Jonkinverran oppilaat vaihtelivat lappuja keskenään, mutta pian jokainen oli jo työssä. Tietokoneita ei riitä kaikille, mutta pareittain istuvat ideoivat kuviaan yhdessä. Pian huomasimme, että oli syytä päättää, miltä päähenkilötyttö näyttää, jotta hän ei ole yhdessä kuvassa vaalea- ja toisessa tummahiuksinen. Samoin hänen hevosensa ulkonäkö päätettiin yhdessä.

Tunnin päättyessä meillä oli jo monta valmista kuvaa. Harjoittelimme verkkoasemaan tallentamista yhdessä. Se alkaa varmaan kohta sujua jo omatoimisesti. Kiva tunti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti